Denne uken har vi hatt gleden av å ønske nesten 100 nye kolleger velkommen til oss og vår onboardinguke for nyutdannede. Her har de fått bryne seg på en case for en av våre kunder og fått en smakebit av hva vi har å tilby.
Hver august siden 2018 har vi arrangert en onboardinguke for våre nyutdannede kolleger som kalles for Innafor. I år har vi nær hundre nye kolleger spredt rundt på kontorene våre over hele landet. Flertallet av disse tar steget rett fra skolebenken til konsulenttilværelsen.
I år, som årene før, er det et stort mangfold i studieretninger og utdanningsinstitusjoner. Det er både teknologer, data scientists, ingeniører, designere, UX, kreatører, samfunnsvitere og økonomer i årets kull og fra skoler som NTNU, UiA, UiS, UiO og NHH.
Målet med Innafor-uken er at de skal få en god start på arbeidslivet, bli kjent med vår kultur og teste ut konsulentrollen hos oss før de blir sendt ut i oppdrag.
Uken har vært fylt med både faglige og sosiale aktiviteter. Våre nye kolleger har blant annet deltatt i introkurs, fagforedrag og løst årets prosjektoppgave.
I oppdrag for Bane NOR
Tidligere har deltakerne på Innafor arbeidet med fiktive caser og kunder, men i år er det første gang vi jobber med en reell og samfunnsnyttig case for vår kunde, Bane NOR.
I tverrfaglige grupper har deltakerne utviklet løsningsforslag for en ny hensettingsprosess, som innebærer parkering av persontog innenfor et avgrenset område.
Her har de fått bryne seg på en spennende case samtidig som de har fått teste hvordan det er å samarbeide gjennom ulike faser og oppgaver i et prosjektløp.
De har blant annet gjennomført research, kundeintervjuer, storyboard og valg av løsning, utvikling, prototyping, test og brukertesting. Avslutningsvis presenterte de løsningene de hadde kommet frem til.
En rekke sosiale tilbud
I løpet av Innafor-uken er det ikke bare fokus på prosjektoppgaven. Vi har også satt av tid til inspirerende foredrag fra erfarne kolleger, i tillegg til å arrangere en rekke sosiale sammenkomster og aktiviteter.
– Det er en sentral målsetning for oss å etablere et program der våre nye kolleger har muligheten til å knytte verdifulle nettverk, både internt blant Innafor-programmets deltakere og eksternt med andre kolleger, forteller Anette Smauget som er en av de ansvarlige for Innafor i Oslo.
Etter Innafor kommer Innseiling
Når Innafor-uken er ferdig blir våre nyutdannede kolleger med videre i programmet vårt som heter Innseiling. Dette er et toårig program som er laget for og drives av nyutdannede og de med mindre enn 2 år i arbeidslivet siden uteksaminering.
Mer om Innseiling
Programmet ønsker å gi nye medarbeidere trygge rammer å vokse i, la dem bli kjente med Bouvets verdier og kultur, og en oversikt over hva Bouvet har å tilby.
Deler fra Innseiling-livet
Vi i Innseiling har startet vår egen spalte hvor vi deler litt om oss selv og livet som nyutdannet i Bouvet i den faste spalten vår "New on deck".