Du trenger ikke å kunne skrive kode for å lage en app. Kursleder Philip Havig i Bouvet viser virksomheter hvordan de kan spare tid og penger med Power Apps.
– Når vi lager en ny digital løsning, er det som regel fordi vi vil jobbe smartere. Men klassisk softwareutvikling kan fort sprenge både tidsrammer og budsjetter. Med verktøyene i Power Platform kan du lage apper og tjenester selv. Du kan ta snarveien fra idé til løsning og samtidig oppfylle alle krav til smidige prosesser, sier Philip Havig.
Som konsulent og kursholder i Bouvet hjelper han virksomheter som vil ta i bruk verktøyene som er inkludert i Microsoft 365-lisensen: Power Apps, Power Automate, Power BI og Power Pages.
– Power Apps er en løsning for utvikling av apper, tjenester og skjemaer med lite eller ingen kode. Det betyr kort sagt at folk uten teknisk bakgrunn kan lage løsninger enkelt, raskt og billig – og som kan tas i bruk umiddelbart, sier Havig.
– Stopp en hal! Er ikke du informatiker selv?
– Hehe, det stemmer. Og tradisjonell utvikling har naturligvis fortsatt sin plass. Poenget er at det de nye verktøyene kan løse mindre oppgaver – og frigjøre tid og ressurser i større og mer krevende prosjekter.
– Hvem er den typiske deltakeren på kurs i Power Apps?
– Mange har en eller annen form for ansvar for systemene i virksomheten sin, enten den er privat eller offentlig. En del har IT-bakgrunn, mens andre er ikke-teknologer. Vi forutsetter likevel at de har generell kjennskap til Windows-programmene og gjerne SharePoint. Men de trenger ikke å elske for eksempel Excel. Mange «Excel-hatere» blir hekta på Power Apps, som er et mye mer visuelt verktøy. Det er litt formler her også, men løsningen er basert på at du trekker inn elementer fra en meny og setter dem sammen på et lerret.
– Hva vil du at deltakerne skal sitte igjen med?
– Mestringsfølelse. At de får en god «hands on»-opplevelse av Power Apps, hva det kan brukes til og hvilke begrensninger de har. I tillegg håper jeg at de synes at det de lærer både er gøy og kult. Power-plattformen er fremdeles ganske ny, så følelsen av at vi driver med nybrottsarbeid er absolutt til stede. Her er det rom for nytenking og eksperimentering. Samtidig skal jeg formidle oppdatert kunnskap og beste praksis – og eksempler på Power Apps-prosjekter som ikke gikk så bra. Kanskje blir folk så motivert etter introkurset at de vil lære mer gjennom kurset «Effektiv utvikling i Power Apps».
– Hvordan er det å være kursleder?
– Det er et morsomt avbrekk fra konsulenthverdagen. Færre møter! I tillegg får jeg et veldig godt innblikk i «ståa» på fagfeltet. Jeg forstår mer av hva folk får til og ting de sliter med, noe som er nyttig i konsulentoppdragene mine. Dessuten må jeg passe på å være oppdatert på det nyeste innen Power Apps. Det kommer godt med, enten jeg har på kursleder- eller konsulent-hatten.
–Hva gjør du når du ikke er på jobb?
– Jeg er jo informatiker, og siden jeg ikke alltid jobber så kodenært, bruker jeg litt tid på tekniske småprosjekter. Jeg automatiserer det som kan automatiseres, og har nok litt for mange smarte lyspærer og sensorer hjemme. Ellers er jeg en matglad fyr, så jeg bruker også en del tid på kokkelering.